قطع درختان در دیزباد ممنوع شد!

«دیزباد وطن ماست»- قطع درختان سپیدار، بید، اشن، چنار، گریزم (تیره نارون) و حتی گردو و توت که در حاشیه باغ ها و کنار رودخانه ها قرار دارند در منطقه حفاظت شده دیزبادبالا ممنوع شد.

به گزارش دیزباد وطن ماست، این موضوع را مهندس یاری مسئول حفاظت منابع طبیعی شهرستان نیشابور در بازدیدش از یگان حفاظت  دیزباد اعلام کرد.

این ابلاغیه بر اساس هماهنگی های به عمل آمده میان ادارات منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست شهرستان نیشابور و شورای اسلامی دیزباد علیا تصویب و اعلام شد.

مهندس کردی رئیس شورای اسلامی در گفتگو با دیزباد وطن ماست ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: از این پس کسانی که اره برقی دارند برای قطع هرگونه درختی باید از اداره منابع طبیعی مجوز دریافت کنند. لذا هر گونه کار و فعالیت آنها با هماهنگی ادارات ذیربط و شورای اسلامی انجام شود.

وی در ادامه گفت: یگان حفاظت دیزباد با متخلفین برابر مقررات برخورد خواهد کرد.

کفتنی است در سال گذشته تعداد زیادی از درختان بیدستان دیزباد سوزانده و بریده شده اند و این اقدام شورای اسلامی دیزباد می تواند گامی موثر در جلوگیری از این اقدامات سودجویانه غیر اخلاقی باشد که آثارش بر طبیعت دیزباد غیر قابل انکار است.



دهیاری دیزباد برای تنویر افکار عمومی دلیل این اقدام را جلوگیری از اقدامات متجاوزگرانه به محیط زیست اعلام کرده و فهرستی از فواید درختان برای محیط زیست دیزباد را منتشر کرد:


  1. موجب تلطیف هوا و زیبائی طبیعت روستای گردشگری دیزباد می شود.
  2. وجود آنها در حاشیه رودخانه ها مانع خسارت سیل به باغ ها می شود.
  3. بهترین باد شکن هستند (بادهای موسمی خرداد و تیر ماه دیزبادبالا)
  4. ریشه آنها به عنوان گابیون طبیعی عمل کرده و با فشرده نمودن سنگ و خاک بستر رودخانه موجب جاری شدن آب در سطح رودخانه شده و از نفوذ آب به اعماق زمین جلو گیری می کنند. این مورد بویژه در مسیر نوحصار، بازه راه و رودخانه پایین و همچنین مسیرهای تخت شاه و سر غرقاب تا سر مزار  اهمیت فراوان دارد.
  5. به دلیل ارتفاع بلند از تابش زننده خورشید در روزهای گرم تابستان به درختان و محیط باغ جلو گیری کرده و از میزان تبخیر و تعریق می کاهد در نتیجه رطوبت خاک بیشتر می ماند و از تشنگی درختان کاسته می شود.
  6. به عنوان میزبان برخی آفات (مثلا شپشک واوی سیب، الو وگیلاس) عمل کرده و موجب کاهش خسارت به باغ های میوه می شوند.
  7. بهترین جایگاه برای ساختن آشیانه پرندگان بوده و مانع مهاجرت آنها از دیزباد می شوند. (پرندگان نیز به عنوان شکار چی آفات درختان عمل می کنند و همچنین پرنده نگری یکی از جلوه های جذب توریست به روستای گردشگری دیزباد می باشد.)
  8.  با برداشت علمی و صحیح تنه این درختان می توان از چوب انها برای موارد گوناگون استفاده کرد.
امید است هم ده دیاران عزیز با آگاهی از محاسن این درختان مفید اطلاعات خود را به دیگران منتقل و با احساس مسئولیت همگانی بتوانیم بر حفظ و توسعه منابع طبیعی روستای زیبایمان دیزباد بیفزائیم.